Een impuls voor Limburgse dagverzorgingscentra

Standaard

Dagverzorgingscentra betekenen een belangrijke ondersteuning voor thuis- en mantelzorgers. Thuis- en mantelzorg zijn in de provincie Limburg sterker uitgebouwd dan in andere provincies. Maar Limburg scoort nog altijd lager dan de Vlaamse programmatienorm. Thuis- en mantelzorg stellen ons in staat om ouderen en chronisch zieken zo lang mogelijk thuis te laten wonen. De dagverzorgingscentra zijn nodig om mantelzorgers overdag af en toe te ontlasten van hun zware zorgtaak. 

Het Provinciebestuur Limburg heeft een reglement om initiatiefnemers financieel te ondersteunen; zowel voor nieuwe centra als bij uitbreiding. 

Momenteel is er slechts in 25 van de 44 gemeenten een erkend dagverzorgingscentrum. 

Op woensdag 18 juni 2014 werd aan de provincieraad een wijziging van het bestaande reglement voorgelegd. Hierdoor wordt het subsidiebedrag opgetrokken van 25.000 naar 50.000 euro met een maximum van 60% van de investering. In het totaal wordt 250 000 euro voorzien. 

Ook wordt de doelgroep uitgebreid naar min 65-jarigen (woonzorgdecreet) en dagverzorgingscentra voor palliatieve patiënten en jong-dementeerden. 

“Op die manier proberen we initiatiefnemers gedurende 3 jaar een duwtje in de rug te geven voor het openen of uitbreiden van een dagverzorgingscentrum”, aldus gedeputeerde van Welzijn Frank Smeets.

http://www.limburg.be 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s