Provincie verkoopt gronden op Wetenschapspark voor bouw Construction Academy en Technologiecentrum Metaal

Standaard

De provincieraad van woensdag 19 maart 2014 besliste over te gaan tot de verkoop van twee aangrenzende percelen op het Wetenschapspark te Diepenbeek. Hiermee kan de bouw van de Construction Academy (Confederatie Bouw) en van het nieuw technologiecentrum voor de metaalsector (Limtec/Limob/FTML) van start gaan. 

Met de nieuwe opleidingsinfrastructuur Construction Academy zullen bedrijfsleiders en werknemers  van de Limburgse bouwondernemingen worden opgeleid in de meest moderne technieken inzake energie-efficiëntie, duurzaam bouwen, toegankelijkheid, sociale innovatie in de bouwsector,…

 Ook de Limburgse metaalsector, in hoofde van het Technologiecentrum LIMTEC, FTML (sectorfonds metaal Limburg – arbeiders) en LIMOB (sectorfonds metaal Limburg – bedienden) start op het Wetenschapspark met een bouwproject voor een gezamenlijke huisvesting. Hiermee willen de organisaties inspelen op de eenmaking van het arbeiders- en bediendenstatuut en kunnen synergiën ontwikkeld worden tussen de verschillende organisaties. Zo kunnen deze bedrijven efficiënter ondersteund worden in hun opleidings-en tewerkstellingsvragen. 

“De oprichting van de Construction Academy en het opleidingscentrum voor de metaalsector dragen bij tot een betere aansluiting van de opleiding in deze sectoren bij de concrete behoeften van de arbeidsmarkt, en zijn dan ook belangrijk in het kader van de creatie van vervangende tewerkstelling in Limburg”, stelt gedeputeerde voor economie en voorzitter vzw Wetenschapspark Diepenbeek Marc Vandeput. 

Voor de bouw van de Construction Academy voorziet de provincie 750.000 euro SALK-subsidies.

www.limburg.be 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s