Docureeks over leven met dementie in Limburg op TVL

Standaard

Op vrijdag 20 september 2013 was het de eerste uitzending van de docureeks ‘Geprikkeld door dementie’ op TV Limburg. Overige uitzendingen zijn op 27 september, 4, 11, 18 en 25 oktober 2013, telkens om 18u15 op TVL.

Telkens op vrijdagavond, bieden zeven Limburgers met dementie, hun mantelzorgers en hulpverleners een kijk in hun dagdagelijkse leven.. In de namiddaguitzendingen van Studio TVL wordt er meer duiding gegeven over het thema dementie en wat het betekent om er mee geconfronteerd te worden.

De docureeks wil het taboe rond dementie doorbreken en op die manier mee bouwen aan een dementievriendelijke samenleving. De beelden tonen dat achter elke persoon met dementie een mens schuilgaat, met emoties en gevoelens, met beperkingen maar zeker ook met talloze mogelijkheden.

Aanbod

Na afloop van de uitzendingen op TV Limburg biedt het Expertisecentrum Dementie Contact (ECD Contact) aan de hand van de beelden vorming aan. De dvd van de reeks kan vanaf maandag 4 november 2013 gratis ontleend worden bij zowel ECD Contact, het educatief centrum van de provincie Limburg en de Limburgse bibliotheken.

De docureeks is een samenwerking tussen het Expertisecentrum Dementie Contact – ondergebracht in het OCMW-gebouw aan de Rodenbachstraat in Hasselt – en TV Limburg.

http://dementie.be/Contact/content.asp?tid=Contact&tekst=t10 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s