Infrax maakt herladen van budgetmeters handiger en sneller

Standaard

 Wie een budgetmeter voor elektriciteit en/of aardgas heeft, kan voortaan zelf zijn budgetmeterkaart herladen aan speciale betaalautomaten. Die staan vanaf nu opgesteld op diverse plaatsen in Vlaanderen en Wallonië. Bij Infrax is dat in de klantenkantoren. Maar ook bijna alle OCMW’s hebben zo’n oplaadpunt. De nieuwe herlaadmogelijkheid is net zo eenvoudig als betalen in een winkel en vermindert de wachttijd.

 Klanten met een budgetmeter konden totnogtoe de kaart van hun budgemeter herladen bij een loketmedewerker van Infrax of in het OCMW.

Met de nieuwe betaalautomaten kan iedereen nu zelf snel en makkelijk geld op de budgetmeterkaart zetten waar en wanneer het je best uitkomt, weliswaar binnen de openingsuren. Enkel een bankkaart met Bancontact/Mister Cash-functie is daarvoor nodig.

Herladen in drie stappen

Het herladen van de budgetmeterkaart gebeurt in drie stappen. Eerst betaal je met je bankkaart wat je op je kaart wilt zetten. Vervolgens neem je een ticket als betaalbewijs. Dan zet je het bedrag over naar je budgetmeterkaart.

 Overal herladen

De nieuwe betaalautomaten worden opgesteld in de kantoren van alle Vlaamse en Waalse netbedrijven (Infrax, Eandis, Ores, Tecteo, AIESH en Régie de Wavre) en in bijna alle OCMW’s. Je kunt vanaf nu opladen in andere gemeenten dan waar je woont. Handig als je ergens in de buurt werkt of bent. Infrax is intussen helemaal klaar met het plaatsen van de nieuwe betaalautomaten.

Budgetmeters ondersteunen sociale rol

Een budgetmeter wordt in de plaats van de normale elektriciteits- of aardgasmeter geplaatst en werkt met een oplaadkaart. Laad je voor 50 euro op, dan krijg je voor 50 euro elektriciteit of aardgas. De budgetmeter werkt tot je geen krediet meer hebt, dan valt hij uit.

Je kunt eventueel gebruik maken van het noodkrediet of een gegarandeerde minimumlevering. Wanneer je energieleverancier je niet meer wil bevoorraden en je niet tijdig een andere leverancier vindt, word je automatisch klant van de sociale leverancier (de netbeheerder, zoals Infrax). Die zal in geval van betalingsmoeilijkheden overgaan tot de plaatsing van een budgetmeter.

Info:  078/35 30 20.

www.infrax.be

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s