Spiritualiteit en vrijzinnigheid op 31 januari 2013

Standaard

De Werkgroep Interreligieuze en Interlevensbeschouwelijke Dialoog Limburg (WIDL) organiseert op donderdag 31 januari 2013 vanaf 19u30 een gespreksavond over spiritualiteit en vrijzinnigheid met Luc Teuwen in het Pastoraal Informatiecentrum (PIC) in de  Tulpinstraat 75 in Kiewit.

Luc Teuwen (52) studeerde oorspronkelijk af als regent L.O.. Hij volgde een driejarige opleiding als Depressieconsulent bij Bob Vansant en een tweejarige opleiding Shiatsu-therapeut.

Sinds 2008 is hij werkzaam in het Huis van de Mens in Lommel. Hij begeleidt er mensen die vooral te kampen hebben met existentiële problemen of vragen, zowel individueel als vanuit groepssessies. Mindfulness vormt daarbij de rode draad. Hij werkt vanuit een mix van oosterse en westerse levensperspectieven.

Tijdens zijn voordracht zal hij de menselijke existentiële conditie en zingeving benaderen vanuit vrijzinnig perspectief.

Vaak willen mensen de dingen begrijpen en de logica ervan ontdekken om het leven naar hun hand te kunnen zetten. Maar onze geest blijkt veel te beperkt te zijn om vanuit het denken vat te krijgen op de dingen des levens. Tegen zoveel ongerichtheid en machteloosheid aanlopen brengt dan ook veel angst en frustratie voort.

Tegelijkertijd zien we, ook binnen de vrijzinnige levensbeschouwingen, de behoefte aan spiritualiteit steeds meer opduiken. Is spiritualiteit het antwoord op de ondraaglijke lichtheid van het bestaan?

Info: Ward Ceyssens 0478/51 45 88 of ceyssensward@hotmail.com, Lianne de Oude 0486/22 60 81 of lianne.deoude@scarlet.be, Felix Bergers 089/35 64 20 of felixbergers@hotmail.com.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s