Roger Pauly praat over gezin en samenleving vandaag en morgen op 30 oktober 2012

Standaard

In de Detmoldzaal van het CC Hasselt kan je op dinsdag 30 oktober 2012 vanaf 19u30 voor een uiteenzetting van Roger Pauly over gezin en samenleving vandaag en morgen, in een organisatie van Het Genootschap Volle Maan. Tot eind 2011 was hij voorzitter van de Gezinsbond met 280.000 leden, 13.500 vrijwilligers en 200 personeelsleden.

Als een bevlogen bewegingsanimator en opiniemaker zette Roger Pauly zich dagelijks in voor de plaats van het gezin in de samenleving. Hij was ook een vurige pleitbezorger van een maatschappij waarin de menselijke waarden belangrijker zijn dan de economische.

Die hele boodschap schreef hij in 2011 neer jaar op een strijdbare manier neer in het ophefmakende boek ‘De crisis in onszelf’, waarvoor hij trouwens  de Gouden Erepenning voor Verdienstelijke Vlaming uit handen van Minister Vandeurzen ontving.

Dit jaar heeft hij zijn engagement binnen de Gezinsbond kunnen loslaten. Roger hervond de huiselijke levensstijl bij zijn echtgenote. De fiets werd van stal gehaald: sinds het begin van het jaar heeft hij al 2.300 km bij elkaar getrapt. Ook doet hij mee aan schaaktornooien via een schaaksite.

Maar de maatschappelijke strijdbaarheid laat hem niet los. Enkele keren per maand bezoekt hij zalen en neemt hij het woord voor culturele verenigingen, mensen uit het onderwijs en seviceclubs. Ook voor referaten op seminars weet men hem te vinden. Dan beroert hij de harten en zet hij de mensen in beweging voor een leefbaarder wereld.

Roger Pauly komt het allemaal in geuren en kleuren uitleggen in het CCHA.

www.socialekalender.be

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s