Als je nog maar denkt aan duivel, zie je zijn staart

Standaard

Als je nog niet spreekt over de duivel, maar er alleen aan denkt, dan zie je hem. Inderdaad, onze Rikky Brebels, de gepensioneerde flik die het geluk gaat zoeken in de politiek op de lijst van Helemaal Hasselt als onafhankelijke.

Eerder meldden we dat Rikky – nu hij gepensioneerd is – zijn hobby van hangen blijven nog intenser aan het beoefenen is.

Zo is hij niet alleen aan de toog te vinden, maar stroopt hij de mouwen op om mensen te ontmoeten in de stad op zijn velo in het kader van zijn toekomstig burgemeesters- of schepenambt bij het stadsbestuur, want hij is er heel zeker van dat hij wel genoeg stemmen achter zijn naam krijgt, zodat hij verkozen raakt.

Iets heel nieuw, waar Rikky nu mee geconfronteerd wordt, is het uitdelen van kaartjes voor zijn stem. Iedereen die hij ontmoet, schudt hij de hand, maakt een grapje en praatje en geeft spontaan zijn kaartje om aan hem te denken op 14 oktober 2012.

Kaartjes heeft hij tot nu toe nog nooit zo massaal uitgedeeld. Trouwens in het verleden bij HaZoDi heeft hij ook nooit een bon uitgedeeld aan de burgers. Je moet je dus inbeelden, wat voor een verandering dat in zijn leven brengt, nu dat hij ineens kaartjes moet uitdelen.

Zoveel kartonnetjes gaan er dagelijks uit zijn zakken, dat Nadja elke morgen zijn ‘posjen’ boordevol moet vullen met kaartjes, want als Rikky de stad intrekt, dan moet hij voldoende voorraad bij zich hebben om uit te delen, want terug huiswaarts keren om zijn zakken terug te vullen, zou te veel nuttige tijd in beslag nemen.

Het is zelfs zo erg geworden met de Rikky, dat hij de laatste tijd ’s avonds klaagt van zere pols van al die bewegingen, die hij moet maken, om kaartjes uit te delen. Zijn vrouw Nadja moet dan elke avond zijn polsen insmeren met zalf en met de windels der zachtheid toedekken.

Maar niets kan Rikky hinderen om massaal kaartjes uit te blijven delen, al heeft hij last van pijnlijke tennispolsen.

Maar dat is nog niet alles. Wist je dat hij in zijn hoofd rondloopt met grootse plannen. Daarover mogen we helaas nog niks over vertellen. Het zal voor later zijn.

Ach ja, Rikky heeft echter geen website. Enkel op Facebook kan je hem volgen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s