Kunstenares Esther Barend schildert abstract & figuratief in galerij Artishox

Standaard

Tijdens de weekenddagen van 13 tot 17u en ook op afspraak kan je de Lommelse kunstenares Esther Barend aan het werk zien bij de creatie van haar schilderijen met een abstracte en/of figuratieve inslag met acryl op linnen in galerij Artishox in de Witte Nonnenstraat 18 in Hasselt.

In de schilderkunst heeft Esther inmiddels haar eigen stijl gecreëerd. “Ik werk sinds 7 jaar als professioneel kunstenaar en werk met galerieën in diverse landen. Mijn werk is inmiddels aangekocht door particulieren en bedrijven van New-York via Europa tot Tokyo en zelfs Perth-Australië. Ik heb 3 jaar academie gevolgd en ben vervolgens aan het experimenteren gegaan, waardoor langzaam mijn eigen stijl is ontstaan”, stelt ze zich voor.

Esther Barend heeft zich gespecialiseerd in abstracte en figuratieve schilderijen, ook in combinatie met elkaar.

“Bij de abstracte schilderijen, wil ik graag de toeschouwer uitdagen om zijn fantasie en gevoelens aan het werk te zetten, terwijl bij het abstract-figuratieve werk, wil ik graag aan de buitenkant laten zien, wat er zich aan de binnenkant – in ons hoofd, ons hart, onze ziel – allemaal afspeelt”, aldus de kunstenares.

Er gaat zoveel meer in ons binnenste om, dan dat we aan de buitenkant laten zien. De meeste mensen dragen altijd een masker. Ze verbergen al dan niet onbewust hun geschiedenis, emoties en onzekerheid, achter het uiterlijke vertoon.

“Wat we aan de buitenkant zien, kan versterkt of verzwakt worden, aangevuld of gecorrigeerd, door de gevoelens en gedachten die we in ons binnenste verstopt houden. We hoeven alleen onze harten maar te openen, om verder te kijken dan onze eerste indruk”, vult ze aan.

Het ligt aan de manier waarop je naar iets/iemand kijkt, die maakt wat je ziet. Als we iets of iemand eens vanuit een ander perspectief durven te bekijken, kun je ineens zoveel andere dingen zien.

1ste werk: ‘Body Talk – Inner happiness’, 160×80 cm, acryl op linnen

2de werk: ‘I Need Your Attention’ 120×40 cm, acryl op linnen

www.estherbarend.eu

Advertenties

Een gedachte over “Kunstenares Esther Barend schildert abstract & figuratief in galerij Artishox

  1. Hey Esther
    mag ik jou gelukwensen met je meesterwerk waar jij bij staat ik vind het geweldig,ik doe zelf aan de schilderkunst ik doe voornamelijk aquarel dat gaat van landschappen en abstrakt,en heb 3 workshops meegedaan in aquarel,ik woon in Dendermonde en ik zou graag met jou eens in contact willen komen,ik geef jou mijn naam en gsmnummer en mijn emailadres dan laat je het me maar weten wanneer je vrij bent,mijn naam;rudy-jean vander veken gsmnummer;+32(0)474/64.08.20. emailadres;rudy.vdveken@gmail.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s