Multicultureel festival Mondorico feestje voor groot en klein

Standaard

Zaterdag 4 augustus 2012 kon men in het Hasseltse Kapermolenpark genieten van Mondorico, een multicultureel muziekfestival, georganiseerd door Saka Saka. Er viel voor groot en klein heel wat te beleven. Naast liveoptredens werden er ook workshops en een wereldmarkt georganiseerd.

De liveoptredens werden door onder andere Yass en Pistice van The Voice van Vlaanderen gegeven. Daarnaast kon het publiek uit zijn dak gaan op salsa, reggae, gospel en soulklanken. Wie het dansen moe was, kon deelnemen aan workshops als buikdansen, Afrikaanse dans, capoeira en djembé.

De kinderen konden zich bij de kinderanimatie amuseren met circustechnieken en een springkasteel. Ook kon men exotische gerechten en hapjes gaan proeven op de wereldmarkt met multiculturele producten. Door het brede aanbod was er voor elk wat wils op dit kleinschalige festival.

Goed doel

De vzw achter het festival, vzw Marakucha, wil op kleinschalige schaal hulp bieden aan de Congolese stad Kinshasha, waar veel straat- en weeskinderen wonen. Daarom gaat de opbrengst van dit festival naar projecten in Congo, die straatkinderen en kindsoldaten opvangen.

“De missie van vzw Marakucha (passievrucht in het Swahili) is om de oorlogswapens in te ruilen voor boeken en muziekinstrumenten”, klinkt het bij de organisatie. “Dit vooral door aan de straatkinderen en kindsoldaten van Kinshasa mogelijkheden te bieden tot scholing, verbetering van de opvoedingssituatie en het geven van gezondheidseducatie.”

Tekst en foto van Pauline Poelmans voor Stampmedia.

www.stampmedia.be

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s