Gouden Baksteen 2012 voor professor Luc Goossens

Standaard

Jef Lingier, voorzitter van het Huurderssyndicaat Limburg vzw heeft op dinsdag 29 mei 2012 in het CCHA de Gouden Baksteen 2012 uitgereikt aan professor Luc Goossens.

Het Huurderssyndicaat Limburg vzw is een vereniging die opkomt voor alle huurders met speciale aandacht voor de mensen die in precaire omstandigheden moeten wonen en leven.

Elk jaar reikt deze organisatie een Gouden Baksteen uit, een symbolische prijs voor iemand die iets verdienstelijk gedaan heeft voor de huurders. Deze onderscheiding viel dit jaar prof. Luc Goossens voor zijn volledige loopbaan en vooral vrijwilligersengagement te beurt.

De man was tot voor kort hoogleraar aan de faculteit politieke en sociale wetenschappen van de Universiteit Antwerpen. Hij startte er initiatieven rond ontwikkelingssamenwerking en interculturele relaties. Vanuit zijn gevoeligheid voor maatschappelijke achterstelling werd hij projectleider van OASeS (Ongelijkheid, Armoede, Sociale Uitsluiting en de Stad). Hij werd bekend door zijn jarenlange inzet om de rechten van de Vlaamse huurders te verbeteren.

Professor Goossens kwam niet alleen zijn Gouden Baksteen in ontvangst nemen uit handen van Jef Lingier, maar ook gaf hij een interessante voordracht naar aanleiding dat Vlaanderen vanaf 2014 bevoegd wordt voor de woonmaterie. En volgens de spreker biedt dat ook vele fiscale en andere voordelen.

www.huurderssyndicaat.be

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s