Wouter Torfs spreekt over geluk op werk op 2 april 2012 in CCHA

Standaard

In het kader van de regelmatige lezingen van het Limburgs Sociaal Forum en de Genootschap Volle Maan komt Wouter Torfs op maandag 2 april 2012 vanaf 19u30 praten over geluk op het werk in het CCHA.

Wouter Torfs (54) studeerde rechten en wilde aanvankelijk in de advocatuur stappen. Maar als kleinzoon van Louis en Jeanne Torfs, die 60 jaar geleden in Lier met een schoenenwinkel begonnen, werd hij gevraagd om mee in het groeiende familiebedrijf te stappen.

Hij is momenteel CEO en boegbeeld van Schoenen Torfs, het bedrijf dat zowel in 2007 als in 2010 de titel kreeg van “beste werkgever”.

Volgens hem zit het ondernemerschap met waarden ingebakken in het DNA van de familie, en hij wil met zijn bedrijf verdere stappen zetten in het maatschappelijk verantwoord ondernemen.

De zoektocht naar geluk is voor hem iets dat integraal deel uitmaakt van het leven, en niet alleen in de privétijd. Hij brengt zijn mensen daarom in contact met bvb. tai chi en mindfulness. Zelf behaalde hij, vanuit zijn interesse in persoonlijke ontwikkeling en groei, een certificaat van NLP-trainer.

Hij heeft een levendige interesse in oosterse religies, zenboeddhisme in het bijzonder, en maakt tijd voor dagelijkse meditaties.

Ook op ecologisch gebied wil hij zijn verantwoordelijkheid opnemen, en liet hij zijn bedrijf aan een CO2-audit onderwerpen door Futureproofed van Serge De Gheldere.

Op de vraag of hij tevreden is over zijn work-lifebalans antwoordde hij: “Ja, want ik heb niet vaak het gevoel dat ik aan het werken ben.”

Wouter Torfs is ook voorzitter van de Raad van Bestuur van het “Retail Forum Belgium”.

Inkom is 5 euro en 3 voor werklozen, gepensioneerden en studenten.

www.socialekalender.be

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s