Wereldwinkelwerking boomt in scholen

Standaard

De Wereldwinkels beleefden gouden tijden van 13 tot 17 februari 2012 in hun scholenwerking in de regio Hasselt. Nooit was eerlijke handel zo’n hot item in het onderwijs. Een greep uit het luxueuze aanbod.

600 leerlingen van VTI Ursulinen aan het Groenplein brachten vrijdagvoormiddag 17 februari 2012 een bezoek aan de boerderijwinkel Alverberg in Kortessem en kregen in de namiddag zelf bezoek van de Wereldwinkel in de klas. Als beloning mochten de leerlingen namiddag ook even langs de snoepkraam van de Wereldwinkel. Leerkrachten Carlo en Saskia waren super.

FairTradeGemeente Alken en de Wereldwinkel hebben afgelopen week een erg succesvol scholenproject afgewerkt. Alle leerlingen van het derde en vierde leerjaar leerden in de klas over fair trade en Oxfam, met de lespakketten de Bienoboon en Kapitein Cacao. 260 kinderen brachten ook een bezoek aan de WW met een drankje en een cadeaubonnentje voor elk.

 De Universiteit Hasselt en XIOS Hogeschool in de Vildersstraat nodigden de Wereldwinkel van Hasselt uit voor een verkoops- en actiestand rond hun campagne GROEI.

www.hasseltfairtrade.wordpress.com

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s