Crisis zorgt voor geen Europees religieus trefpunt in Herkenrode

Standaard

Geldtekort door de economische crisis is de oorzaak dat er geen Europees relegieus trefpunt komt in Herkenrode. Het was nog een initiatief van oud-gouverneur Stevaert in 2008 en eind 2013 was de opening gepland.

Het kloostergebouw van de Herkenrodezusters zou gebruikt worden voor tijdelijke en permanente expo’s over alle wereldreligies en levensbeschouwingen in samenwerking met de KUL.

Jammer genoeg kan de 15 miljoen euro niet worden samengebracht door de partners. Nochtans een renovatie van de ruimtes in het kloostergebouw dringen zich op.

Geen religieus trefpunt zijn ook geen langverhoopte inkomsten voor de zusters van de orde van kanunnikessen van het Heilig-Graf.

Anders konden ze met dat geld hun gastenverblijven renoveren en aanpassen aan de wettelijke regels en de vergaderzalen voorzien van moderne multimedia-apparatuur. Nu moeten ze op zoek naar andere oplossingen.

Alleszins deze tegenvaller van formaat kan hen niet weerhouden om gasten op zoek naar bezinning en rust te blijven ontvangen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s