Ex-Runkstenaar Guy Martens zoekt geluk in topjob in VS bij Ford

Standaard

Vanaf 1 januari krijgt de algemeen directeur van Ford Genk, Guy Martens, een nieuwe uitdaging aangeboden over de grote plas. Daar zal hij een belangrijke managementsfunctie mogen bekleden en krijgt hij verschillende Fordfabrieken onder zijn hoede. Bij Ford Genk wordt hij opgevolgd door Philippe Verbeeck, nu nog Europees verantwoordelijke voor de perserij bij Ford Keulen.

De ex-Runkstenaar Guy Martens heeft al heel wat watertjes doorzwommen bij Ford. Voor hij het roer in 2005 overnam als algemeen directeur van Ford Genk van Jan Gijsen was hij al internationaal actief in onder andere Ford Portugal.

Nadat Gijsen in 2003 een grondige herstructurering van Ford Genk heeft doorgevoerd met zo’n 3000 duizend geschrapte jobs, moest Martens ervoor zorgen dat binnen de kortste tijd Ford Genk terug werd uitgebouwd tot een ultramoderne autofabriek met heel wat kostenbesparingen en klaar om nieuwe modellen te maken.

Die uitbouw verliep echter niet van een leien dakje, want Guy Martens kon het sociaal overleg met de vakbonden enerzijds en de contacten met Ford Amerika anderzijds met succes afronden. Zijn doel werd zo gerealiseerd dat werkzekerheid en productie tot  minstens 2020 bij Ford Genk blijven.

In Amerika waren ze inmiddels al volop bezig om Martens opnieuw naar de overkant te lokken voor een nieuwe uitdaging, nadat hij de voorbije jaren reeds enkele malen aangesproken werd voor een nieuwe managementfunctie. Maar die uitdagingen weigerde hij telkenmale, aangezien hij zijn werk met de onderhandelingen wou afmaken bij Ford Genk.

Nu Ford Genk bolt zoals het hoort, kan hij de fakkel overgeven aan Philippe Verbeeck, die internationale ervaring heeft opgedaan in de Fordfabrieken van Sarlouis en Keulen. Vanaf 1 januari 2012 gaat hij aan de slag in de VS.

www.ford.be

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s