Te Gek!? karavaan doet intrede in Hasselt

Standaard

Op woensdag 12 oktober 2011 trok de Te Gek!? Karavaan door Hasselt. Dit initiatief wil psychische gezondheidszorg bespreekbaar maken. Schrijfster Kristien Hemmerechts riep alle aanwezigen op om deel te nemen aan de wereldrecordpoging ‘de luidste schreeuw’.

Na onder andere Leuven en Antwerpen, trok de Te Gek!? Karavaan door Hasselt. In de vroege namiddag kwamen meer dan duizend Hasselaren en studenten een kijkje nemen op het Kolonel Dusartplein. Dat hoge aantal bezoekers is een record voor de organisatie. Kristien Hemmerechts riep iedereen op om het wereldrecord van de luidste schreeuw te helpen verbreken. De aanwezigen trokken massaal naar de Kanaalkom, maar het record werd helaas net niet verbroken.

De bezoekers konden ook een cd van Te Gek!? kopen of soep van Jeroen Meus proeven. Muziekliefhebbers konden zich uitleven op de beats van De Laatste Showband. Die bracht enkele gasten mee, waaronder Helmut Lotti, Koen Buyse, Guy Swinnen, Hannelore Bedert, Walter De Buck, Klaas Delrue en Marc De Bel.

Te Gek!? is een initiatief van het Psychiatrisch Ziekenhuis Sint-Annendael uit Diest. Het project wil geestelijke problemen bespreekbaar maken en het taboe over dit onderwerp doorbreken. Kristien Hemmerechts en Guy Swinnen zijn meter en peter. Ook tal van andere Belgische artiesten werkten mee aan dit project.

Deze tekst is van de hand van Kelly Jochmans voor Stampmedia.

www.stampmedia.be

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s