Nieuwe vuilniswagen voor ophaling huisvuil en grof vuil

Standaard

Sinds begin september 2011 heeft de stedelijke reinigingsdienst heeft een nieuwe vuilniswagen ter vervanging van een verouderde. Het nieuwe voertuig haalt zowel huisvuil als grof vuil op.

“De nieuwe vuilniswagen heeft een meedraaiende achteras wat zorgt voor een aanzienlijke vermindering van de draaicirkel. Daarnaast is ook gedacht aan het gemak en de veiligheid van de chauffeur en de laders. Zo is de instaphoogte van de cabine beperkt en vergemakkelijkt de volledig open achterzijde het inwerpen van de afvalzakken”, aldus schepen Tom Vandeput.

Voordelen

Niet alleen de zuinigheid en geluidshinder scoren goed bij de nieuwe vuilniswagen, ook het rendement verhoogt met een laadcapaciteit van vijfhonderd extra zakken, dankzij een dubbele achteras. werd bij deze aankoop, voor een bedrag van 213.300 euro, rekening gehouden. Hierdoor worden een aantal ritten naar de verbrandingsoven in Houthalen uitgespaard.

Daarnaast verbruikt het voertuig aanzienlijk minder brandstof tijdens het inzamelen en is de geluidshinder voor zowel de omwonenden als de laders beperkt.

De aankoopinvestering van 213.300 euro is goed besteed, aangezien de nieuwe vuilniswagen heel wat maatschappelijke voordelen biedt. Zou er ook zo’n exemplaar op elektriciteit bestaan?

www.hasselt.be

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s