Aero Kiewit verwelkomt 15.000 bezoekers op Historic Days

Standaard

Een knap staaltje organisatie van de mensen van Aero Kiewit hebben de traditionele opendeurdagen eind augustus een succesvolle wending gegeven door het vliegveld van Kiewit als bakermat van de Belgische militaire en burgerlijk vliegwezen centraal te stellen in hun nieuw thema van Historic Days. Ondanks het regenachtig weer telde de organisatie toch zo’n 15.000 bezoekers.

Zowel vliegtuigen, auto’s en motoren met piloten, bestuurders en passagiers in klederdracht van de periode 1900-1960 waren present in een authentiek kader op het oudste vliegveld van België.

Naast de mooi achter nadar netjes op een rijd opgestelde oude en nieuwere vliegende machines, waren er ook aan de lopende band opstijgende en dalende vliegtuigen en ook luchtdopen.

Spectaculair waren zeker de demovluchten van het OV-10 Bronco Demo Team met hun Noord-Amerikaanse Rockwell. Ook de restauratieresultaten van oude vliegende bakken door het Nederlandse Early Birds lieten de ogen de kost.

Het weer was nogal kwakkelend, zeker op zaterdag. Toen gingen de bezoekers schuilen voor een plensbui in de grote hangars, waar ook van alles te zien was.

Eddy Cornelissen van Aero Kiewit leek na afloop een erg tevreden man, omwille van de grote publieke opkomst en het vlotte verloop.

www.historicdays.be

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s