Grootste internaat van Limburg nu reeds volzet

Standaard

Het internaat De Zandberg van de Hotelschool is met zijn 170 inschrijvingen nu al volledig volzet. Sinds de oprichting van een gemengd jongens- en meisjesinternaat voor secundaire leerlingen op 1 september 1998 is de instelling gelijktijdig het grootste internaat in Limburg.

 Van de 170 ingeschreven internen zijn er 112 jongens en 58 meisjes. Het merendeel van hen (140 of 82%) volgt de lessen aan de Horeca- en Toerismeopleidingen van de Hotelschool Hasselt, de 30 anderen (of 18%) vinden we terug in de overige secundaire scholen van het GO! Hasselt. (Kon. Atheneum 1, Middenschool 3, Topsportschool, KTA1 Industrieschool en KTA2 Villers).

Nederlanders en Walen

Het internaat is een gezonde mix van talen en culturen. Bijna 50% van de ingeschrevenen zijn Nederlanders die een opleiding komen volgen in de Hotelschool. Vanaf dit jaar zijn er ook heel wat Waalse inschrijvingen te noteren. Dit alles maakt dat de opleidingen bij de Hotelschool hoogkwalitatief mogen worden aangeschreven.

Ideale cocktail 

Het aanhouden van een strikte structuur en dagindeling voor de internen, de intense studiebegeleiding, de actieve ontspanningsmogelijkheden en bovendien een keuze aan lekkere en gezonde maaltijden, blijkt de ideale cocktail om zowel de leerlingen als hun ouders tevreden te stellen.

Het aantal inschrijvingen blijft maar stijgen: vorig schooljaar met 18% en dit schooljaar, tot vandaag opnieuw met 15%. De kamers worden ook steeds vroeger gereserveerd. Wie eind augustus nog wou beslissen, moest meteen op de wachtlijst genoteerd worden.

Einde schooljaar zagen wij meerdere internen met pijn in het hart afscheid nemen (en ook al eens een traantje wegpinken) van hunvertrouwde omgeving. Hun mond-aan-mond reclame, de goede schoolresultaten (ruim 90% van onze internen was geslaagd) en de talrijke inschrijvingen zijn een aanmoediging voor de ploeg van enthousiaste en beroepsbekwame opvoeders om vanaf 1 september a.s. op dezelfde wijze verder te werken.

www.hotelschoolhasselt.be

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s