75 thuislozen kunnen terecht vanaf 13 mei in nieuwbouw in Salvatorstraat

Standaard

In de Salvatorstraat 75, kort aan Campus Salvator, opent vanaf vrijdag 13 mei een nieuwbouw voor de nachtopvang van 75 thuislozen, een samengaan van thuislozenwerking Hasselt en crisisopvangcentrum Genk.

Mensen zonder sociale netwerken, die onder andere doorverwezen worden door het OCMW en politie, kunnen hier terecht. Dat kunnen mensen zijn die schulden of relatieproblemen hebben, drank- en drugsverslaafden tot zelfs slachtsoffers van gezinsgeweld. Allen hebben ze hier wel een aanmeldingsplicht. Niemand anders komt hier dan ook binnen.

De instelling is een initiatief van CAW Sonar met aan het hoofd directeur Johan Huygen. Een 15-tal personeelsleden zorgen voor de goede werking en organisatie van de instelling. Van de 75 bedden worden er 34 vrij gehouden voor de thuislozenopvang en 18 voor crisisopvang.

Te renoveren Volkstehuis

Nadat de thuislozenwerking in het Volkstehuis is verhuisd naar de nieuwbouw in de Salvatorstraat, zal het gebouw een grondige renovatie ondergaan.

Er verblijven dan nog 20-tal mannen in het Volkstehuis, maar de openstaande bedden worden na de renovatie ingenomen door mensen met een laag inkomen – die geen huishuur kunnen betalen – en door mensen zonder drugs- of drankdelicten. De doorverwijzing door het OCMW en stadsbestuur staat hier wel centraal.

Momenteel telt het Volkstehuis 45 bedden.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s