Stadsbestuur neemt coördinatie toeristische site Herkenrodeabdij over

Standaard

Met de overname van de coördinatie van de toeristische site van  de Abdij van Herkenrode wil het stadsbestuur dit cultuurhistorisch domein verder helpen uitbouwen, zodat er vanaf 2012 jaarlijks zo’n 150.000 bezoekers over de vloer komen.

Dat wil meteen zeggen dat het stadsbestuur zich inzet via een nieuwe opgerichte vzw voor het dagelijks onderhoud, het personeel, de verhuring van onder andere het neerhof en de toeristische promotie van de site. Het Agentschap voor Deze afspraak werd op papier bekrachtigd door de zes belanghebbende partijen.

Inmiddels wordt op de site verder gerenoveerd en uitgebouwd. Al een hele tijd geleden werden de tiendschuur, het poortgebouw en kruidentuin opgewaardeerd.

Nog niet  voltooid

Voor de nabije toekomst staan de inrichting van het bezoekerscentrum in de voormalige paardenst de realisatie van de evenementenzone op het neerhof, alsook de afwerking van de abdijmolen en de uitbouw van een belevingsruimte met boeken voor kinderen van de uitgeverij Clavis op het programma.

Ook wordt er werk gemaakt van de bouw van een afgezwakte abdijkerk op het midden van de site en wordt het klooster ook onder handen genomen.

Expo

Om het getal van 150.000 bezoekers te halen rekent het stadsbestuur onder andere op de betalende inkom van de kruidentuin en de volgende septemberexpo rond 600 jaar cisterciënzerzuster. 

www.herkenrode.be, www.hasselt.be

.ha

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s