Belgacom ceo Didier Bellens brengt bezoek aan Hasselt

Standaard

De topman van Belgacom Didier Bellens is bezig aan zijn ronde in de centrumsteden om kennis te maken met de plaatselijke besturen. Op maandag 14 februari was hij op bezoek in Hasselt. Hij werd dan ook ontvangen door gouverneur Reynders en het stadsbestuur.

Het stadsbestuur heeft er dan ook bij hem op  aangedrongen om het Belgacomgebouw in de Paardsdemerstraat dringend te verfraaien. Ook werd gepleit voor het behoud van de werkgelegenheid in de tot nu toe nog steeds vijf sites in Hasselt. Verder verkende hij heel wat boeiende innovatieve projecten.

Belgacomsite Paardsdemerstraat

Los van dat bezoek van 14 februari verscheen er precies een week later in de media dat de Belgacomsite in de Paardsdemerstraat stilaan wordt verlaten door de Belgacomwerknemers. Zij verhuizen naar de vier andere sites in Hasselt. Maar eerst zal Belgacom tegemoetkomen aan een wens van het stadsbestuur en de gevel renoveren en verfraaien.

Binnen enkele jaren wil Belgacom dit gebouw verkopen aan een bouwpromotor of aan het stadsbestuur, die er winkels en appartementen willen in onderbrengen. Daardoor krijgt de laatste dode hoek van de binnenstad leven in de brouwerij. Bodega en Chocolatier Boon zorgen nu al voor passage in deze straat.

Maar eerst dienen meer dan een half miljoen telefoonlijnen verlegd te worden uit het gebouw naar een andere plaats, dit zonder dat abonnees er iets van merken. Een huzarenstukje dat enkele jaren kan aanslepen. Nadien kan Belgacom het complex verkopen.

Het stadsbestuur voorziet de start van de werkzaamheden tegen 2017 door een bouwpromotor.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s