Alley Art Gallery biedt plaats voor nieuwe laagdrempige kunst UPDATE

Standaard

De Alley Art Gallery is geswitcht met de boekhandel Roadrunner van locatie en is momenteel gehuisvest in de Dorpsstraat 38, in het zogenaamde alternatieve straatje. Het biedt een plaats aan goed geselecteerde kunstenaars, die nog niet zo bekend zijn, om hun werken op een erg laagdrempige manier te exposeren in een galerijtje midden in de stadskern.

Daan Linsen en Debora Lauwers runnen de Alley Art Gallery, een passende naam als ‘steegje’ in de Dorpsstraat. Beiden hebben grafische vormgeving gestudeerd en weten van aanpakken.

“Om de twee maanden komen er andere exposanten. Elke tentoonstelling is een expo van meerdere minder bekende kunstenaars die toch wel erg betaalbare kunstwerken hier exposeren. De zoektocht naar kunstenaars voeren we hoofdzakelijk zelf uit, vooral via internet”, aldus galerijhouder Daan Linsen.

Heel vaak zijn dat kunstenaars van buiten de provincie.En daar heeft Daan wel een kleine hekel aan. “Hier in Limburg denken niet verder dan binnen de provinciegrens, te kleinschalig. Goed talent loopt hier ook rond, maar we steken ook onze voelsprieten uit naar minder bekende kunstenaars die ook bijvoorbeeld in Londen of Parijs hebben tentoongesteld. Hasselt in hun palmares is mooi meegenomen voor de stad, als voor ons, zeker als er grotere plaatsen in vernoemd worden”, besluit Daan Linsen.

Tot eind maart loopt de tentoonstelling Blind Date Artshow met werk van Brusselaar Elzo Durt en van Nederlander Stefan Glerum, twee topartiesten van de Lage Landen.

Open op woensdag en zaterdag van 12 tot 18u of op afspraak via hello@alley.be.

www.alley.be

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s