Sfeerbeelden van rondrit Lijnbus doorheen mooiste kerstbuurten 2010

Standaard

Maandagavond 27 december trokken zo’n 200 Hasselaren met vijf Lijnbussen langs de tien door de PR8-jury geselecteerde kerstbuurten en het was de moeite waard.

Vertrokken vanop de parking aan de achterkant van het Cultuurcentrum hebben de vijf buschauffeurs een uitgestippeld parcours gevolgd doorheen de tien genomineerde buurten. Voor elk bezoek kregen de aanwezigen deskundige uitleg over het waarom de PR8-jury deze buurt had geselecteerd.

Gestart werd er met de Dijkstraat, Peter Benoitstraat en Justus Lipsiuslaan. Op al deze plaatsen werd uitgestapt. Bijna alle aanwezigen waagden een wandelingetje op het spekgladde parcours. In de Dijkstraat werden de wandelaars van harte onthaald met warme liederen in een aangepast decor.

Vervolgens zette de bus richting Heksenheide op Sint-Jansheide. Deze straat is al vier van de zeven keer verkozen tot mooiste kerstbuurt. Er stond ook een kerstkraampje waar een borrel kon gekocht worden. Dit keer kon de kerstversiering de aanwezigen niet bekoren.

Na Heksenheide werd de Vettersstraat in Kuringen aangedaan. Met veelal dezelfde decoratie als vorig jaar viel deze straat in de nominaties. Ook hier werd uitgestapt en een hele toer tevoet gegaan over een spekglad wegdek. Een kraampje met warme chocolademelk deed deugd.

Vanuit de Vettersstraat werd vervolgens richting gezet naar de Kromvenne- en Schotelstraat in Stokrooie. Hier werd niet uitgestapt, maar reed de bus met gedoofde lichten door de straat. De Kromvennestraat viel op door een themagerichte aanpak rond beroepen.

De volgende bestemming was Tuilt. In de Tuilterstraat konden we kennismaken vanuit de bus met door zakken met petflessen gevulde sneeuwmannen, terwijl de Roverstraat uitpakte allerlei kerstfiguurtjes geborduurd op jutedoek.

De voorlaatste passage was de Grote Negenbunderstraat in Schimpen. Tijdens de avonden van  jurybezoek zetten de bewoners kaarsjes in potjes over de volledige lengte van deze lange rechte straat.

De laatste  halte was de Gravin de Stembierstraat in Moos Herk, de winnaar van de juryprijs 2010. Voor dit puik versieringswerk heeft de buurt veel afvalmateriaal gebruikt van de kerstdecoraties.

Vervolgens mochten de mensen hun top-3 weergeven op papier. Daaruit volgt de publieksprijs, die op 6 januari tussen 18 en 20u wordt bekendgemaakt tijdens een buurtfeest in de Gravin de Stembierstraat, geschonken door het stadsbestuur.

Bij aankomst aan het cultuurcentrum kreeg iedere deelnemer een bloemetje van PR8 cadeau.

www.hasselt.be

Advertenties

Een gedachte over “Sfeerbeelden van rondrit Lijnbus doorheen mooiste kerstbuurten 2010

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s