Ook stedelijke integratieraad blaast 15 kaarsjes uit

Standaard

Niet alleen vzw De Brug vierde zijn 15-jarig bestaan, ook de stedelijke integratieraad mocht vijftien streepjes achter haar naam schrijven op zaterdagavond 18 december in het OC Godsheide.

Etnisch-culturele verenigingen en ervaringsdeskundigen vormen de ruggengraat van de stedelijke integratieraad. Beiden zijn betrokken partij bij het integratieproces. De integratieraad richt zich tot alle Hasselaren, ongeacht geslacht, afkomst, cultuur, leeftijd, geaardheid en levensbeschouwing. Ze probeert ook de contacten van Hasselaren en nieuwkomers te stimuleren, zoals met dit feest van de integratie.

De feestavond in Godsheide muntte uit in infomatie, gezelligheid en lekkernijen. De verenigingen, zetelend in de raad, stelden zich elk om beurten op eigen manier voor. Tussendoor waren er enkele muzikale optreden van wereldmuziek.

Uiteraard ontbraken de hapjes niet. De aanwezigen konden proeven van de verschillende culturen en keukens met onder andere specialiteiten van de Filipijnen, Brazilië, Irak, Marokko, Turkije en Indonesië. Hasselt was vertegenwoordigd door zijn culinair.

Het integratiefeest was een geslaagd evenement, dat zeker voor herhaling vatbaar is.

www.hasselt.be

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s