LED-verlichting verlicht fiets- en wandelpad in Heilig-Hartwijk

Standaard

47 lantaarnpalen met ledlampjes komen te staan op het fiets- en wandelpadtraject in de Heilig-Hartwijk, tussen de Lazarijstraat, de Singel en het Heilig-Hartplein. Dit project is het eerste in zijn soort en komt tot stand dankzij de samenwerking van het stadsbestuur en Infrax.

 Het nieuwe wandel- en fietspad is een product van enkele verkavelingen in de Tuinwijk met een openbare groene functie. Sommige delen zijn al aangelegd, anderen wachten op uitvoering.

LED-lampen scoren op het gebied van lichtopbrengst, duurzaamheid, energieverbruik, levensduur en onderhoud en zonder storend effect op de omgeving. Ze zijn wel duurder dan de klassieke verlichting in aankoop. Dat meerdere bedrag wordt vlot gerecupereerd, vermits ze 25% minder stroom verbruiken dan een klassieke lamp.

“Ik ben heel tevreden over de nieuwe fietsverbindingen in de Heilig Hartwijk. Het verbindt de wijk nog meer met mekaar en zorgt ervoor dat de inwoners nog makkelijker de fiets nemen voor korte verplaatsingen”, aldus mobiliteitsschepen Rob Beenders, die ook in de Heilig-Hartwijk woont.

www.hasselt.be, www.infrax.be

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s