Stijlvolle opening derde Wereldwinkel in Galerij De Ware Vrienden

Standaard

Op woensdag 8 december werd onder ruime belangstelling van medewerkers en vrijwilligers van de Wereldwinkel, een derde en tijdelijke Oxfam Wereldwinkel geopend halverwege Galerij De Ware Vrienden, tegenover het voormalig ’t Calorietje.

Het was burgemeester Hilde Claes in aanwezigheid van schepen Valerie Delre, die het lint mocht doorknippen. Een veertigtal van de honderd vrijwilligers waren ook present op deze opening.

Momenteel telt Hasselt drie Wereldwinkels. Die in Stevoort en in de Dorpsstraat blijven normaal draaien. Het assortiment van de tijdelijke nieuwe winkel komt overeen met de oorspronkelijke shops, behalve dat er meer passage is in de galerie.

De Wereldwinkelmedewerkers staan wel voor een zwaar 2011 met drie vieringen. Volgend jaar bestaat de Vlaamse Wereldwinkelbeweging 40 jaar en viert Hasselt haar vierde verjaardag als FairTradeGemeente. In 2011 mag de Hasseltse Wereldwinkel 40 kaarsjes uitblazen.

De winkel in de galerij blijft synchroon met de andere handelszaken in de binnenstad geopend, zeker tot op het einde van de kerstvakantie.

www.oww.be/hasselt, www.oww.be/stevoort

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s