Nieuwe bio-ecologische vleugel op Domein Kiewit geopend

Standaard

Vorige woensdag opende schepen Toon Hermans in het stedelijk natuurcentrum Domein Kiewit een nieuwe centraal gelegen vleugel die ruimte biedt voor de stalling van de dieren en publieke sanitaire voorzieningen.

“Dit is de nieuwste parel aan de kroon van het domein”, vertelt schepen Hermans. “De sanitaire installaties in het kasteel waren verouderd, dus moesten we daar een oplossing voor vinden. Ook de dieren wilden we met de nieuwe stal een gezonde omgeving geven.”

Het gebouw heeft een bio-ecologische opbouw wat meer betekent dan energiezuinig bouwen. Dit betekent ook dat er met materialen gewerkt is die niet schadelijk zijn voor het milieu, een zuivere samenstelling hebben (niet giftig) en afkomstig zijn van nabij.

Eco

Het architectenbureau ‘Eco-Architecten’ uit Hasselt won de wedstrijd van de stad voor het ontwerpen van de nieuwe vleugel. “We proberen altijd met natuurlijke materialen te werken”, zegt Marij Gabriëls van Eco-Architecten. “Als bedrijf kiezen we resoluut voor het behoud van de natuur. Het stadsbestuur geeft op dat vlak alvast het goede voorbeeld met het bouwen van dit bio-ecologisch dienstgebouw.”

‘Elk jaar bezoeken meer dan 20.000 kinderen in schoolverband en 25.000 particuliere bezoekers het domein. Het is daarom belangrijk om constant verbeteringen aan te brengen. We plannen om binnenkort de speeltuin uit te breiden en het speelbos te vernieuwen’, besluit Hermans.

www.hasselt.be

Advertenties

Een gedachte over “Nieuwe bio-ecologische vleugel op Domein Kiewit geopend

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s