Aloka Liefrink doet haar adoptieverhaal in Standaard Boekhandel

Standaard

Auteur Aloka Liefrink (31) uit Lommel prijkte op de affiche van de tweede opendeurdag van de Standaard Boekhandel. Met haar boek ‘Verweesd’ deed zij haar boeiend adoptieverhaal voor een twintigtal aanhoorders, waaronder ook enkele geadopteerden.

Met ‘Verweesd’ gaat Aloka op zoek naar de betekenis van een familieband. Toen ze 9 maanden oud was en in een Indisch weeshuis verbleef, werd ze geadopteerd door de familie Liefrink. Vooral met haar vader, ook auteur, creëerde ze een goede band.

In het boek wordt haar personage vorm gegeven door Berlinda, die een relatie kreeg met Raoel die haar totaal leegzoog en profiteerde van haar goedheid. Ze werkte immers gratis in een restaurant van haar vriend, werd mishandeld en kon toch de moed vinden om hem te verlaten, met een hele naïeve medelijdensscène van zijn kant.

Na de voorstelling mochten de aanwezigen vragen stellen. Daaruit vloeide wel een boeiend gesprek uit voort. Alle aspecten van adoptie werden met voor- en nadelen onder de loep genomen.

Hetgeen wij goed hebben onthouden, is dat er de laatste tijd een grotere screening is van kandidaat adoptie-ouders, waardoor deze niet meer zo snel geneigd zijn om over te gaan tot adoptie van buitenlandse kinderen.

‘Verweesd’ is een aan te raden boek om te lezen met vlot taalgebruik en pittige dialogen.

Advertenties

Een gedachte over “Aloka Liefrink doet haar adoptieverhaal in Standaard Boekhandel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s