Natuur beleven voor iedereen bij Natuurpunt Hasselt-Zonhoven

Standaard

De vzw Natuurpunt zet zich in voor het behoudt van de natuur en bouwt verder aan meer en betere natuur voor iedereen. Met ruim 97.000 Vlaamse gezinnen als lid en bijna 950 leden in de regio Hasselt-Zonhoven is ze de grootste natuurvereniging van Vlaanderen.

Dankzij hun inspanningen blijven unieke stukken bos, heide en valleigebieden bewaard. Bovendien slaagt de vzw er in de soortenrijkdom te verhogen. Zeldzame en bedreigde soorten krijgen daardoor betere levenskansen. Tenslotte beschermen ze de natuurgebieden niet achter prikkeldraad, maar stellen ze voor iedereen open.

Afdeling Hasselt-Zonhoven

Deze Natuurpuntafdeling wordt gedragen door vrijwilligers, beheren meer dan 165 ha natuurgebieden in de regio Hasselt-Zonhoven en organiseren ook een brede waaier aan activiteiten, sommigen georganiseerd in werkgroepen zoals natuurbeheer en het natuurstudieclubje Samen Amusant op Pad.

Naast aankopen, huren en beheren van waardevolle natuurgebieden houdt de afdeling zich ook bezig met themawandelingen, paddenoverzet en natuurbeheerswerken.

Lidmaatschap

Wil je ook deel uitmaken van een toffe bende natuurliefhebbers van eigen streek en deelnemen aan hun verenigingsleven, dan ben je van harte welkom in de club. Voor 24 euro per gezin per jaar, best over te schrijven naar 001-5071333-55, kan je meegenieten van deze toffe sfeer.

Bovendien ontvang je driemaandelijks het nationale ‘Natuur.blad’, driemaandelijks het blad ‘Natuur.Limburg’ en houdt het bestuur je op de hoogte van de plaatselijke werking via het afdelingsblad ‘De Paalsteen’ en de website.

Meer info via Jos.Coteur@telenet.be of 0497/04 86 79

www.natuurpunthasseltzonhoven.be

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s