Duurste strip op Striptweedaagse kost 495 euro

Standaard

Liefhebbers van strips waren op het eerste weekend van oktober hartelijk welkom op de jaarlijkse Stripbeurs in zaal Germinal in de Capucienenstraat. Vooral tweedehandsstrips werden massaal te koop aangeboden aan betaalbare prijzen, behalve twee stripalbums van elk 495 euro.

Het was het feest van de Rode Ridder en andere stripfiguren. Bezoekers kregen bij de ingang een gratis Suske & Wiske aangeboden door een sympathieke dame. Alle niveaus van de zaal waren bezet met standhouders en striptekenaars. Allerhande in dozen rechtop gestoken tweedehandsstrips werden per categorie in een bepaalde prijsklasse te koop aangeboden, gaande van 0,85 tot 2 euro per stuk. Zelfs luxueuze uitgaven werden in één pakket met 50% geëtaleerd.

Uitschieters waren toch wel twee stripwerken met beperkte oplage aan elk 495 euro. Hiertoe behoorden het Kiekeboe-album ter gelegenheid van hun 50-jarig bestaan en een Engelstalige uitgave van Suske & Wiske.

Bezoekers snuisterden in de vele dozen, op zoek naar hun lang gezochte in hun verzameling ontbrekende strip of naar allerhande gadgets voor speciale verzamelaars.

Wat is nu een stripbeurs zonder striptekenaars. Thomas Schraeyen, Marc Verhaegen, Dirk Van Der Auwera, Geert De Sutter, Koen Schouteden, Walter Laureyssens en op zondag Elenneo waren als striptekenaar aanwezig om op verzoek hun speciale stripfiguren vorm te geven op papier.

www.stripbeurshasselt.be

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s