Met polonaise wordt Hasselt kermis geopend

Standaard

Op marsmuziek van het Elfde Linieregiment kon Brassband Haspengouw het aanwezige publiek verleiden vrijdagavond op de Vismarkt om een polonaise te dansen in het kader van de opening van de jaarlijkse grote kermis in Hasselt. Deken Lambert Vanherck was in zijn nopjes met dit feest met gratis jeneverpaté en jenever na zijn plechtigheid voor Sint-Lambertus in een goed gevulde kathedraal.

De plechtigheid in de kathedraal stond in het teken van de patroon van de kermis- en marktkramers Sint-Lambertus, die ooit in Maastricht leefde en in Luik in 705 NC gestorven is en begraven ligt. De viering werd opgeluisterd door enkele parochiale koren.

Na de viering werd iedereen van harte uitgenodigd op de Vismarkt voor een volksreceptie. Terwijl de Haspengouwse Brassband zorgde voor leuk in de oren klinkende melodieën, gingen de mannen van de Confrerie van de Hasseltse Jenever rond met de fles om de borrels vol te doen en de Hasseltse slagers presenteerden hun jeneverpaté.

De muziek van de Haspengouwse Brassband had kennelijk een tiental aanwezigen goed in de ban, want zij ontplooiden een kleine polonaise door het publiek op marsmuziek van het Elfde Linieregiment.

Hiermee is de kermis geopend en die duurt 9 dagen, tot en met zondag 26 september.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s