Gespreksavond met Bernard Delhaise over leven in verbondenheid

Standaard

De Werkgroep Interreligieuze en Interlevensbeschouwelijke Dialoog Limburg, kortweg WIDL, houdt op woensdag 22 september vanaf 19u30 een gespreksavond met Bernard Delhaise in zaal 8 van het PCS in de Tulpinstraat 75 in Kiewit.

Samen met het Genootschap Volle Maan en het Limburgs Sociaal Forum wordt dieper ingegaan op leven in verbondenheid en de invloed van kwantumfysica op levensbeschouwelijk denken.

Wie is Bernard Delhaise?

Bernard Delhaise (° 1937, Hamont) was naast parochiepriester ook lange tijd pastor in de christelijke arbeidersbeweging in Luik en Limburg. Hij was voorts de eerste secretaris van Kerkwerk Multicultureel Samenleven (KMS), drijvende kracht achter de oprichting van de Werkgroep Interreligieuze en Interlevensbeschouwelijke Dialoog Limburg (WIDL) en initiatiefnemer van de Interreligieuze Meditaties Limburg.

Enige tijd schreef hij maandelijkse bezinningsteksten op het web, en dit zette hem op het spoor om studiewerk te verrichten naar de verborgen wetenschappelijke achtergrond van het leven, de hedendaagse deeltjesfysica, in het bijzonder de implicaties hiervan voor mens- en maatschappijvisie en specifiek het religieuze en levensbeschouwelijke leven. Met deze voordracht wil hij in deze verrassende ontdekkingen laten delen en ondersteuning bieden aan mensen actief in de interlevensbeschouwelijke dialoog.

Toegang tot deze avond bedraagt 2 euro.

Info: felixbergers@hotmail.com, odette.storms@telenet.be

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s