Met busje met hulpmiddelen naar Senegal

Standaard

Met onder andere echografiemateriaal, pc’s, schoolmateriaal en boeken in een busje zijn vier leden van de Rotary Club Hasselt op weg naar Minguegne Boye, een dorpje van 1500 inwoners in het West-Afrikaanse Senegal. Via een geïntegreerd ontwikkelingsproject wordt de plaatselijke bevolking voorzien van betere gezondheidszorg, educatie en economie.

foto rotaryhasselt.be

Schepen Hermans geeft hen nog een een betoelaging van 3000 euro omwille van het duurzaam karakter van het project. Immers de lokale bevolking blijft niet met de pakken zitten en steken zelf de handen uit de mouwen om hun ontwikkeling naar meer welvaart en welzijn gunstig te beïnvloeden.

foto rotaryhasselt.be

Voor Rotary Club Hasselt is dit het derde initiatief richting Senegal. In 2006 werd er hulp verleend om een plaatselijke school op te richten. In 2007 ging de aandacht naar waterbevoorrading en irrigatiesystemen in een land dat snakt naar neerslag.

foto rotaryhasselt.be

Het busje, waarbij de trip naar Senegal wordt ondernomen, wordt bovendien ter plaatse verkocht en die opbrengst komt de dorpsgemeenschap ten goede.

www.rotaryhasselt.be

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s