Loofgang kruidentuin abdijsite Herkenrode is nieuwe blikvanger

Standaard
 

foto herkenrode.be

De adijsite van  Herkenrode kan naast zijn kruidentuin met zonnewijzer sinds kort opnieuw pronken met een nieuwe trekpleister: de loofgang. Dat is een levende tunnel van haagbeuken en hebben ook een historische achtergrond.

De kruidentuin op Herkenrode heeft er een verrassing bij. De pas aangelegde 200 meter lange loofgang telt bijna 3500 haagbeuken langs een stalen constructie. In deze groene wandelas zorgt de zon voor extra lichtcontrasten. Je kan er bovendien alle seizoenen beleven in een oase van rust.

De unieke loofgang vormt de link met het landschap van de Demervallei. Vanuit de beslotenheid van de tuin heb je een fantastisch zicht op de omliggende natuur.

Adel

Loofgangen stammen uit de tijd dat het voor adellijke vrouwen mode was er zo bleek mogelijk uit te zien. Door de loofgang was het mogelijk buiten te wandelen zonder blootgesteld te worden aan het zonlicht.

Een bezoekje aan de kruidentuin met loofgang kan van 1 april tot 31 oktober, dagelijks van 10 tot 18u behalve ’s maandags, en kost normaal 4 euro toegang. Voor geleide groepsbezoeken neem je best contact op via groepsbezoeken@hasselt.be of op 011/23 95 42.

www.herkenrode.be

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s