Missie-expo voor Franciscaanse missionarissen

Standaard

Broeder Paul Aerden (69) uit Hasselt van de Franciscaanse kloosterorde, waartoe de Minderbroeders ook behoren, is opnieuw in het land. Hij heeft zijn missiepost in het Congolese Katanga even verlaten om nog eens een bezoekje te brengen aan familie en vrienden. Hij zal dan ook preken tijdens de eucharistieviering op 15 augustus.

Gelijklopend met zijn bezoek aan Hasselt, vindt ook de jaarlijkse missie-expo in de Ludovicuszaal van het Minderbroedersklooster van zelfgemaakte textielwerkjes en Afrikaanse kunst ten voordele van missieprojecten in Congo en Chili.

Missienaaikring

Magda Appeltans is de organisator en staat ons te woord. “Al de textielstukken die we hier verkopen, zijn gemaakt met eigen handen door een tiental dames van de missienaaikring, die hier iedere woensdagnamiddag samenkomen. Meer dan tachtig jaar doen we dit werk voor het goede doel. Wij kopen nooit stoffen aan om stukken te maken, maar gaan steeds aan het werk met gekregen stoffen van handelaars en particulieren”.

Terwijl de zelfgemaakte textiel te koop wordt aangeboden, bezoeken we ook de stand met Afrikaanse maskers. Willy Joris was nog druk in de weer om aan de ingang om een stuk historie aan de hand van kaarten op te hangen. Je kan er ook koffie drinken, taart eten en deelnemen aan een tombola.

De missietentoonstelling loopt zaterdag 14 augustus tot en met zondag 22 augustus. Op zondagen is de expo open van 10 tot 12u, van 14 tot 17u en van 19 tot 22u. Andere dagen zijn de deuren geopend van 14 tot 17u en van 19 tot 22u.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s