Expo ‘InGewikkeld’ in Clarissenklooster

Standaard

Voor de allerlaatste keer kan je de gangen van het voormalig Clarissenklooster nog betreden van 1 tot 29 augustus voor een speciale tentoonstelling van kunstgalerij De Mijlpaal uit Heusden-Zolder. Zij pakken eruit met het tentoonstellingsproject ‘InGewikkeld’ en dit ook in het kader van de Virga Jesse Feesten.

Lut Maris van Kunstgalerie De Mijlpaal brengt een veertigtal gereputeerde kunstenaars bijeen in het slotklooster van de Clarissen, die zowel een middeleeuwse als hedendaagse visie presenteren op ‘in-wikkelen’.

Talrijke Limburgers waaronder Ick Reuvis, Mo Ramaekers, Koen Vanmechelen en Malou Swinnen zorgen voor een artistieke invalshoek in de broze en rustige sfeer van het slotklooster.

Grote namen zoals Arne Quinze, Louise Bourgeois, Christo en Anish Kapoor geven een internationale uitstraling aan de tentoonstelling.

In de kloosterkapel kan je een installatie bekijken van in textiel verpakte haarlokken van alle deelnemers van de Virga Jesse-ommegang. Er worden ook omkaderende activiteiten georganiseerd zoals concerten met Zefiro Torna en Jef Neve, een lezing en rondleidingen.

De tentoonstelling ‘InGewikkeld’ kan je dagelijks gratis bezoeken 14 tot 18u.

www.ingewikkeld.be

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s