Eredoctoraten voor Koen Vanmechelen, Panamarenko en Michael Rowe van UHasselt

Standaard

Op vrijdag 28 mei werden in een bomvolle aula van de UHasselt de jaarlijkse eredoctoraten uitgereikt onder de noemen ‘Art meets science’ aan kippenkunstenaar Koen Vanmechelen, vliegtuigbouwer Panamarenko en invloedrijke edelsmid Michael Rowe uit Engeland.

Panamarenko is een kunstenaar, al vijf jaar gestopt, van wie het werk een duidelijke  aansluiting heeft bij wetenschap en technologie. Hij toont aan dat kunst de  mogelijkheid biedt om uitdagende wetenschappelijke en technologische  bevindingen gestalte te geven. Hij doet dit op een overtuigende en  esthetisch verantwoorde manier. Hij demonstreert de schoonheid en de poëzie  in de wetenschap en de technologie.

Koen Vanmechelen

Koen Vanmechelen is een veelzijdig kunstenaar die raakvlakken opzoekt  tussen disciplines, in het bijzonder ook met de biomedische wetenschap  waarvoor hij samenwerkt met wetenschappers en artsen. In dit kader creëert  hij schilderwerken, sculpturen, glaswerk en installaties. Koen Vanmechelen  zoekt actief naar de link tussen biokunst en biomedische wetenschap.

Michael Rowe

De Britse kunstenaar Michael Rowe kan terecht beschouwd worden als één  van de meest invloedrijke edelsmeden van het einde van de 20ste eeuw. Rowe  is een beeldend kunstenaar: hij stelde zijn metalen objecten wereldwijd  tentoon in musea en galeries, er verschenen verschillende publicaties en  artikels over zijn werk en hij viel meermaals in de prijzen. Rowe is tevens  onderzoeker: in de jaren tachtig deed hij al uitgebreid artistiek en  technisch onderzoek naar het chemisch kleuren van metalen.

Meer kan je lezen op www.koenvanmechelen.be

www.uhasselt.be

Advertenties

Een gedachte over “Eredoctoraten voor Koen Vanmechelen, Panamarenko en Michael Rowe van UHasselt

  1. Koen Vanmechelen is een typisch fenomeen voor de wereld waarin we vandaag leven. Meeheulen met de macht (tot bij de überglobalisten in Davos toe), poen scheppen met een pulpreclameverhaal, en voor de rest niks anders doen dat wat de mensheid al honderden jaren doet: zelf kruisen en doen kruisen. Wanneer komt er ook eens een ere-doctoraat voor mantelzorgers? Voor de rest heeft hij wel een toffe hobby. Maar da’s mijn groententuintje ook.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s