Erfgoeddag op 25 april handelt over fake en echtheid

Standaard

Op zondag 25 april is het weer Erfgoeddag in heel wat Vlaamse steden. In Hasselt staat Erfgoeddag ook in het teken van . Met dit thema wil de Erfgoeddag de beleving centraal stellen, maar zeker niet de enige waarheid of versie tonen. Geleide wandelingen, een fietstocht  en spreekbeurten in de musea staan dan op de affiche.

Er staan twee door gidsen geleide wandelingen op het programma met vertrekpunt telkens om 10 en 13u op de Grote Markt. Enerzijds is er een interactieve evocatie rond de Virga Jessemirakels, waarbij de interventie van Virga Jesse een belangrijke rol speelt, zoals bij het Mirakel van de Schaliedekker of de Dief op het Hekken. Anderzijds heeft gids Katrien Van Effelterre van Vormingplus over Hasseltse straffe verhalen .

Lezingen

Alle voordrachten staan gepland vanaf 15u. Michel Ilsen praat in het Stadsmus over de historie van de 200-jarige Langeman. Erik Van Schoonenberghe geeft toelichting in het Nationaal Jenevermuseum over de echtheid van jenever en de wetgeving daarrond. Herlina Lox vertelt tenslotte over de gebroeders Grimm in het Literair Museum op de Bampslaan.

Met de fiets kan je ook nog het spoor van het Heilig-Sacrament van Mirakel volgen van Heusden-Zolder, via Lummen tot in Herkenrode. Je passeert vervolgens de mirakelhoeve in Viversel, de kerk van Lummen, Herkenrode en dan naar het Circuit van Zolder, waar jaarlijks de processie voor het Heilig-Sacrament van Mirakel naar de Sacramentskapel trekt.

Voor enkele evenementen is voorinschrijving gewenst. Info in de brochure, die je kan bestellen via www.erfgoedcelhasselt.be of bij Toerisme Hasselt in de Lombaardstraat.

Indien er veel belangstelling is, zullen de plaatsen bij wandelingen en lezingen snel vol geboekt raken.

www.hasselt.be, www.erfgoedcelhasselt.be

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s