Met een foto met erfgoedstuk kan je ‘Erfgoedkoning(in) van de maand’ worden

Standaard

Illustratie erfgoedkoning.be

Het Stadsmus en de Erfgoedcel Hasselt willen met dit nieuwe project alle Hasselaren rechtstreeks aanspreken over hun favoriete erfgoedstuk. De bedoeling is het begrip en de zorg voor erfgoed beter bekend te maken en Hasselaren te sensibiliseren en trots maken op ‘hun’ erfgoed.

Maand na maand, wijk na wijk worden de inwoners van de 24 Hasseltse wijken per brief uitgenodigd om elk een foto van hun favoriete erfgoedstuk in te zenden. Uit deze inzendingen wordt elke maand een Erfgoedkoning(in) gekozen. Die wordt dan geïnterviewd en gefotografeerd met zijn/haar erfgoedstuk en hij of zij krijgt een uitnodiging voor een geleid bezoek aan Het Stadsmus met zijn vrienden en familie. De foto krijgt een plaats in Het Stadsmus.

Boegbeeld van de campagne is gouverneur Herman Reynders met zijn oude uitrusting van de nationale basketploeg.

Wijken

De volgorde van de wijken die aan bod komen: Sint-Hubertus (Runkst), Stevoort, Kuringen-Centrum, Stokrooie, Tuilt, Schimpen, Sint-Jansheide, Banneux, Kermt, Spalbeek, Kiewit, Kiewit-Heide, Wimmertingen, Malpertuus, Rapertingen, Sint-Katarina, Sint-Kristoffel (Runkst), Sint-Lambrechts-Herk, Sint-Martinus, Ter Hilst, Godsheide, Hasselt Centrum, Heilig-Hart en Heilig-Kruis. Het hele project eindigt in april 2012.

Meer informatie over het project vind je vanaf 15 maart 2010 op www.erfgoedkoning.be. Op deze website kan je ook het project continu volgen.

Info en vragen

Vier personen staan open voor bijkomende vragen en informatie: 
Cultuurschepen Karolien Mondelaers op 011/23 95 51, Stadsmuscoördinator Ann Delbeke op 011/23 98 54,  Tine Rock  van de erfgoedcel op 011 23 96 97 en stadsmedewerker publiekswerking Stedelijke Musea Joanie Dehullu op 011/23 98 52.

www.hasselt.be, www.erfgoedkoning.be

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s