Top-10 mooist versierde kerstbuurt 2009 beoordeeld

Standaard

Voorzitster van PR8, Katleen De Clerq, was fel in haar nopjes over het hoog kwalitatief gehalte van de kerstversieringen. Zij maakte dan ook een beoordelingsrapport van de top-10 en van enkele buurten die het net niet haalden.

Heksenheide

Op alle criteria nummer 1. Aanhoudend enthousiasme ook al kan het buurtfeest hier niet doorgaan. Jonge wijk, veel samenkomsten o.a. nu in de kerstperiode dagelijks, en ook in de zomer een buurtfeest. Nieuw dit jaar: de wit gespoten berkentakken, en de bundels witte takken, en sculptuur van gebundelde en gedraaide wilgen (of berken?)takken.

 Vetterstraat

1ste keer deelname. Zeer veel deelnemers. Duidelijke samenhorigheid. Vrolijke kleuren. Cadeautjes in de bomen. Kerstsfeer door Poolse kerststal. Ongelooflijk enthousiasme.

Justus Lipsiuslaan

Kerststal gemaakt van oude kerkbanken. Samenhorigheid, cd-roms (meer dan 1000) in elkaar geknutseld en strikken. Zeer stijlvolle straat. 

Dijkstraat

Kerstsfeer en romantiek ten top. Wensen aan de deuren in alle talen, en nog wel in de taal van de bewoners. ordijnringen met sneeuwpopjes in de bomen. Fietswiel omgebouwd tot krans. Kerststal. Hekwerkje van polygonum.

Gravin de Stembierstraat

Kerststal. Verdubbeling van aantal deelnemers t.o.v. vorig jaar. Bijzonder prachtig knutselwerk met figuurzaag uitgezaagd en met de hand beschilderd. Zeer grote samenhorigheid.

Hendrik Van Veldekesingel

Het kerstverhaal verteld in kerststalletjes. Grote samenhorigheid. Mooie weinstube.

Tuilterstraat

Tekeningen van de kinderen. Lange straat, veel deelnemers. Samenhorigheid. Ballen in de straatbomen.

Ridderstraat/Havermarkt

Uniformiteit, samenhorigheid. Winnaar van vorig jaar. Originele versieringen in de bomen, nl. blauwe kerstmutsen, inspelend op blauw, de kleur van Virga Jesse. Theelichtjes geplooid tot lotusbloemen.Krullen van aluminiumfolie.

Peter Benoîtstraat

Deelnemers hebben ingespeeld op de naam van de straat: Peter Benoît is componist, hun versiering bestaat uit solsleutels en muzieknoten. Bewust minder kerstbomen gevraagd en zelf gestileerde kerstbomen uit bamboe in elkaar geknutseld. Samenhorigheid hoog.

Korte Breestraat

Trouwste deelnemers. Eerste winnaar in 2004. Veel lichtjes.Volhouders. Samenhorigheid hoog. 

Buiten de top-10 maar toch knap resultaat

Sint-Servaasstraat

Heel veel lampjes, supersfeer, als ze zo blijven verbeteren zie ik deze straat in de toekomst wel eens winnen. Een tip voor hen is zeker: iets meer uniformiteit. (vergelijkbaar met Grote Breestraat: heel veel lampjes)

Via Palladio

Eerste deelname, mooie slingers (van watjes gemaakt), heel goede start. Volgend jaar zeker opnieuw meedoen en als ze nog meer creativiteit aan de dag leggen en de Prinsenstraat mee op hun kar krijgen … zeker in de gaten houden! Stukje van de deze straat die aansluit op Permekelaan is heel mooi uniform.

Sittardlaan

Niet zo afgewerkt maar heel origineel en in alle bomen: mezenbollen!!!! als kerstballen. Knap idee! Laat dat maar eens aan Natuurpunt weten!

Advertenties

Een gedachte over “Top-10 mooist versierde kerstbuurt 2009 beoordeeld

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s