20ste Hasseltse Jeneverfeesten staan bol van vieringen

Standaard

jen03

De Hasseltse Jeneverfeesten zijn op zaterdag 17 en zondag 18 oktober aan hun twintigste editie toe. Dat betekent weer een fijn borrelend weekendje Hasselt met heel wat hoogtepunten en aparte vieringen.

jen01

Confrerie

Niettegenstaande de Jeneverfeesten al twee decennia pret en jolijt brengen over Hasselt, viert de Confrérie van de Hasseltse Jenever ook zijn 35-jarig bestaan met een expo, aanstelling van nieuwe leden en een optocht. Den Ossekop op de Fruitmarkt bestaat eveneens 20 jaar en wordt gevierd met een kunstproject.

jen04

Jenever

Jaarlijks stelt het Nationaal Jenevermuseum ook zijn vers gestookte huisjenever voor. Uit het Borrelmanneke stroomt gratis jenever en drepkes worden uitgedeeld aan de grote masse. Kelners mogen lopen voor hun gewicht in jenever in de kelnerloop. Hobbykoks kunnen experimenteren met jenevergerechten tijdens een kookwedstrijd, terwijl cocktail-jugglers hun favoriete jenevercocktails shaken tijdens een wedstrijd.

De Smaakkamer van De Smaak van de Keyser moet helaas maar wel op een spectaculaire manier zijn deuren sluiten. Er is ook een unieke live-uitvoering van de muziek uit de reeks.

En er is nog zoveel meer….. Wij houden je alvast op de hoogte.

jen05

www.jeneverfeesten.be, 011/23 95 56

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s